Hasbun kolo -- Hasbu's hideaway

Tässä blogissa on kuvia, tarinoita ja turinoita käsitöistäni. Pictures of the crafts I make and stories behind them.

Wednesday, August 09, 2006

Raksakiireitä

Raksalla on pakerrettu perustusten kimpussa enkä ole ehtinyt edes blogia päivittämään (saatikka sitten lukemaan suosikkejani). Tällaista olen saanut aikaiseksi:
  • Laitoin sokkelieristeet paikoilleen. Hanskojen kanssa styrox-palapeli ei oikein sujunut ja ilman hanskoja polyuretaanivaahto tarttui sormiin ja lujaa. Sormet olivat aivan hirveät monta päivää eikä niillä voinut edes unelmoida tekevänsä mitään käsitöihin viittaavaa.
  • Muurasin takan perustan. Tämä homma sujui käsineet käsissä ja iho pysyi kunnossa, mutta usean kymmenen harkon kantaminen kadun varresta talolle ja heittäminen sokkelin sisään kipeytti lihakset aika tehokkaasti. Tämän keikan jälkeen ei kiinnostanut kuin suihku ja sänky.
  • Tein anturaviisteen. Ihan kivan helppoa hommaa, mutta kyykkyasento kävi kyllä jalkojen päälle.
  • Sivelin bitumiliuoksen anturan ja sokkelin alaosan päälle. Tärpätistä sai hyvät pörinät ja jalat ja kädet olivat kuin trooppisen taudin jäljiltä; täynnä mustia pilkkuja.
  • Pistin miehen kanssa bitumikermit sokkelin ja anturaviisteen päälle. Kermin toinen puoli piti kuumentaa liekillä ja sitten nostaa systeemi paikalleen. Sähelsin aluksi ja huitaisin tulikuumaa pikeä suoraan paljaalle säärelleni. Auts! Kun piki jäähtyi ja sain sen irti, alla oli mahtava palovamma. Sääreen nousi ison viinirypäleen kokoinen vesikello, joka tietysti meni illalla vielä rikki. Nyt sitten leikin lääkäriä ja yritän saada vamman taltutetuksi. Helteet eivät tosiaankaan auta asiaa vaan haava märkii...
Blogitoukka siirtyi yksiin päiväuniin ja äidillä on ollut opettelemista uudessa rytmissä. Toukka on lisäksi suunnattoman kiukkuinen, ei syö yhtään mitään ja kuolaa järkyttävän paljon. Aivan oikein, takahampaita tiedossa. Toivottavasti tulevat edes vähän nopeammin kuin etuhampaat, joita Toukka teki pitkääään ja hartaaaaasti.

Jossain välissä väsäsin mummulle tällaisen laukun:


Ohje: Oma (kiinteitä silmukoita + i-cord hihnana)
Lanka: Garnstudio's Bomull/Lin 70 g
Mitat: Koskeus 18 cm, leveys 15 cm
Koukku ja puikot: 3 mm

Mummu tarvitsi pienen laukun, johon mahtuu kännykkä, avaimet ja nitropurkki. Pistin muutaman helmen piristämään laukkua ja laukun suuhun sisäpuolelle ison nepparin, että tavarat pysyvät menossa mukana.

Tuleville naapureille syntyy päivänä minä hyvänsä vauva, ja tein vaaville lahjaksi pikkuruiset sukat:


Ohje: Oma (pitsineuleen mallikuvio Knitting Vintage Socks/Infant's Fancy Silk Sock)
Lanka: Novita Wool 30 g
Puikot: 3 mm

6 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Ihana pikkulaukku! Yksinkertainen on kaunista! :) Ja aivan ihanat pienet tossut, miten joku voikin olla niin pieni ? :)

August 10, 2006 1:14 AM  
Blogger Ziina said...

oletpas ehtinyt kaikenlaista:)Raksahommat voivat olla ihan kivoja mutta vievät voimia.

August 10, 2006 8:59 AM  
Anonymous Anonymous said...

onko sulla tuo knitting vintage socks? saisinko selailla? olen harkinnut sen ostamista, mutta jos se on sulla, voisin tehdä myös tekijänoikeusloukkauksen jokusen mallin suhteen... ne sun valkkaamat eränaisen sukat saat muuten myöhästyneenä nimipäivälahjana, mutta ne eivät oikein ole päässeet alulle, kun en mistään löydä oikean väristä lankaa.

August 10, 2006 2:45 PM  
Blogger Hasbu said...

Joo, hyllystä löytyy Knitting Vintage Socks. Selailla toki saat heti kun seuraavan kerran nähdään (Niilon synttäreillä su 20.8.?). Ostin juuri myös Bushin Knitting on the Road, sekin on täynnä kivoja sukkia.

August 10, 2006 7:25 PM  
Anonymous Anonymous said...

se on toinen, josta olen haaveillut... tietysti sulta löytyykin ne kaikki.

August 14, 2006 3:13 PM  
Blogger Hasbu said...

Eli tervetuloa siis vaan selailemaan, mulla on vino pino noita kirjoja!

August 14, 2006 3:28 PM  

Post a Comment

<< Home