Hasbun kolo -- Hasbu's hideaway

Tässä blogissa on kuvia, tarinoita ja turinoita käsitöistäni. Pictures of the crafts I make and stories behind them.

Tuesday, August 01, 2006

Huiveja, huiveja, huiveja

Onpas aika vierähtänyt ja mitään en ole saanut aikaiseksi käsityösaralla. Olen painanut raksalla hommia ja kädet ovat sen näköiset. Eilinen muurauslaastin vääntäminen, styroxlevyjen käsitteleminen ja levyjen polyuretaanilla sokkeliin kiinnittäminen oli viimeinen pisara: laasti vei kaiken rasvan käsistä ja polyuretaani jämähti niihin kunnolla kiinni. Vietin puoli yötä repien liimaa irti ja totesin tänään, että niinpä olen sitten repinyt myös nahkan sormenpäistä.

Olipas kiva ylläri odottamassa eilen kun tulin kotiin raksalta: SirpaLen minulle neuloma huivi oli saapunut perille! Todella kaunis huivi ja värikin osui nappiin. Kaunis kiitos!


Tänä aamuna kolahti postiluukusta taas kiva paketti. Voitin Ninnan nukkekotipäiväkirjan arvonnassa Ninnan paperinarusta punomat 1:12 korituolit. Yllärinä paketissa oli lisäksi kori isolle kukalle tai kylppäriin likapyykille. Minun nukkekotini on vasta suunnitteluasteella ja saa siellä ollakin kunnes pääsemme muuttamaan uuteen taloon, mutta nämä kalusteet pääsevät sitten nukkekotiini kunniapaikalle. Kiitos!Siakin oli tänään saanut huivinsa, joten tässä muutama kuva siitä. Sian blogissa on parempia kuvia, sillä nämä alla olevat olen ottanut kännykameralla. Oikea kamera oli nimittäin jälleen kerran raksalla ja paremman puutteessa otin kuvat sillä millä pystyin.
Ohje: Lacy Stole (Lion Brand Free Knitting Patterns)
Lanka: SandnesGarn Kitten Mohair 140g
Mitat: leveys noin 37 cm, pituus noin 170 cm
Puikot: 4 mm


Sia esitti toivomuksen mustasta pitsihuivista ja minä otin härkää sarvista. Kolmenkympin helteillä huivi oli pakko laittaa sivuun, sillä helteet ja musta mohair sopivat todella huonosti yhteen. Lanka liimautui sormiin ja huivinketale hehkui kuumana sylissä. Onneksi helteet loppuivat, ettei Sia jäänyt kokonaan ilman huivia. Seuraavan mustan mohairhuivin neulon kyllä talvikaudella.

Kävinpä tänään muuten silmäkontrollissa ja hyvin ovat silmät toipuneet toukokuisesta taittovirheleikkauksesta. Oikeassa silmässä on nyt normaali näkö ja vasen on puolisen diopteria miinuksella. Saas nähdä, tasoittuuko ero vai leikkautanko toisen silmän vielä uudestaan. Helsingin reissulla eksyin myös Menitaan ja Vihreään vyyhteen. Mukaan tarttui lankoja ja vähän pientä kivaa salaiselle neuleystävälleni... Mutta siitä ei enempää tällä kertaa.

5 Comments:

Anonymous HeliP said...

EIkös tuo hieno kori kävisi myös nukkeperheen äidille lankojen säilytykseen - tokihan hän neuloo myös!

August 01, 2006 11:50 PM  
Anonymous Salainen neuleystäväsi said...

Bää!

Ihana kalustesetti! Kelpaisi itsellenikin.

Ja todellakin lankavarastoksi nukkekotiin parempi kuin passeli. Tai jotain...

August 02, 2006 6:45 PM  
Blogger vikke* said...

Wau, ihania huiveja...sekä tekemäsi että saamasi!

August 04, 2006 12:05 AM  
Anonymous brianna said...

Joko olet neulonut noilla 3mm eebenpuisilla? Ostin sellaiset VV:stä äskettäin, mutta en onnistunut neulomaan kun pää oli liian tylppä niin ohuelle langalle kuin mitä nyt 3millisillä puikotellaan. Soitin liikkeeseen ja lupasivat lähettää toiset.Sain postissa toiset samanmoiset ja viestin jossa luki, että kaikki 3mm puikot joita hän oli tarkistanut olivat yhtä tylppiä. Tätä ongelmaa ei ole ollut aikaisempien eebenpuisten kanssa.
Onko sulla sattumoisin sama dilemma jo?

August 05, 2006 6:55 PM  
Blogger Hanna said...

Olen neulonut ebenpuisilla ja hyvin toimivat. Aika tylpät ovat, mutta minä itse asiassa pidän enmmän hieman tylpistä kuin kovin terävistä. Minulla on aika löysä käsiala (puikkosuosituksella 3mm käytän yleensä 2,5-millisiä puikkoja) ja ehkä sen takia ei ole puikkojen terävyydellä niin merkitystä? Menee nimittäin löysistä silmukoista tylpempikin keppi lävitse.

August 07, 2006 1:11 PM  

Post a Comment

<< Home