Hasbun kolo -- Hasbu's hideaway

Tässä blogissa on kuvia, tarinoita ja turinoita käsitöistäni. Pictures of the crafts I make and stories behind them.

Wednesday, June 07, 2006

Imuja, imuja!

Päätin pistää Tompan vanhan kylpytakin lihoiksi ja tehdä Niilolle kasan uusia imuja vaippoihin. Kylpytakki on ikivanha, joten frotee on hyvin imukykyistä. Kaapista kaivoin lisäksi Myllymuksuilta tilattua dinofroteeta, jonka päätin myös käyttää imuihin. Kankaat leikkasin tiiman mallisiksi, etupää on hieman takapäätä leveämpi:


Ja tällaisia imuista tuli: 5 kappaletta, kussakin kolme kerrosta froteeta ja kaksi kerrosta dinoflanellia. Aika tukevan tuntuisia ovat, joten luulisi näiden pysyvän meidänkin herran vauhdissa mukana!


Valmiiksileikattuja froteekappaleita jäi vielä yli ja ompelen niistä sitten lisää imuja myöhemmin. Meinasin jo tehdä niin, että olisin leikellyt samankokoisia kappaleita hampusta ja laittanut froteen pinnalle ja hampun alle. Hamppu imee paljon, mutta hitaasti, ja frotee toimisi kosteudenlevittäjänä. Sitten vaan ajatus kokovihreistä imuista tuntui niin tylsältä... olisi edes raidallista froteeta, mutta ihan vaan tylsän vihreää! Hmm... täytyy miettiä.

Seuraava vaippaprojekti onkin uusien fleesetaskujen ompeleminen. Kankaat ovat lojuneet valmiina jo pari kuukautta, mutta kun aika ei tunnu riittävän. Jospa saan Niilon ensi viikolla parina iltana ajoissa nukkumaan ja pääsen surauttelemaan vaippuleita... Toivossa on hyvä elää. Nukahtaminen on nimittäin hieman hankalaa tällä hetkellä, poitsu nousee unipäissään seisomaan ja kävelee sängyn laitoja pitkin ja taas aloitetaan prosessi alusta. Äiti ei ihan kamalasti ehdi muuta tehdä kuin äijää kallistella sängylleen iltaisin.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home