Hasbun kolo -- Hasbu's hideaway

Tässä blogissa on kuvia, tarinoita ja turinoita käsitöistäni. Pictures of the crafts I make and stories behind them.

Wednesday, August 23, 2006

Päähinelinjalla jatketaan

Neuloinpas eilen pipon:



Ohje: Novita syksy 2006
Lanka: Isoveli Colori 70 g
Puikot: 5 mm (joustinneule 4 mm)

Pätkärääkätty lanka ei ole minun lajiani, mutta Isoveikan syysvärit sykähdyttävät. Tästä tuli ihan hauska revontulipipo. Vaikka Toukka tässä esitteleekin pipoa, pipo päätyy Toukan morsmaikun päätä lämmittämään. Teen varmaan samanlaisen mutta ruskeakirjavan Toukalle itselleen.

Sain tänään yllättävän tarmonpuuskan ja järjestin helmet ja puikot. Helmille ostin ihan uuden Curverin lokerikon:


Puikot pääsivät Mieheltä perittyyn vanhaan Curverin pakkiin. Pakki toimi ennen Miehen työkalulaatikkona, mutta sen syrjäytti uudempi ja isompi pakki. Niinpä minä otin vanhan pakin hyötykäyttöön. Alaluukkuun päätyivät pyöröt ja yläluukkuun suorat ja sukkikset. Kannessa on vielä sopivasti lokero virkkuukoukuille.



Ei tarvetta puikko-ostoksille vähään aikaan...

Tuesday, August 22, 2006

Hattua pukkaa

Tekaisin hatun siskolleni nimpparilahjaksi, mutta kuvaaminen oli lievästi sanottuna haastellista. Hattu valmistui myöhään illalla ja sisko ja se sisko nauroivat kippurassa kuvaustilanteessa. Tämä oli ainoa kuva, jonka siskoni ilmeensä puolesta kelpuutti, mutta sitä ei kyllä editoimallakaan saanut minkäänlaiseksi:


Hattu ei siis todellakaan ole neonvihreä vaan hennon vaaleanvihreä!

Tässä hattu näkyy paremmin, mutta ilme oli kuulemma julkaisukelvoton. Niinpä kuvassa on nyt mustanaamio:


Ohje: Novita kevät 2005
Lanka: Samos 100 g
Koukku: 3 mm

Nopea lätsä tehdä, kun on pelkkiä kiinteitä silmukoita! Mallikin on kiva, täytyy varmaan joskus koukutella itsellenikin samanlainen. Tämä voisi olla aika kiva syysilmoilla, Samoksesta tulee kolmosen koukulla aika tiivistä ja pitää varmaan pahimmat syysmyrskyt loitolla.

Friday, August 18, 2006

Mihin ihmeeseen aika on mennyt?

Viime vuonna tähän aikaan olin sairaalassa tarkkailuhuoneessa kärvistelemässä ja kymmenen jälkeen Toukka oli jo maailmassa. Silloin 52 cm / 4020 g, nyt 79 cm / 10,5 kg. Muutos on valtava, äipän pienestä kääröstä on tullut seikkailija ja tutkimusmatkailija, joka juoksee huoneesta toiseen ja tuskin malttaa sekuntia sylissä viivähtää.

Tässä Toukka makaa parin päivän ikäisenä sairaalassa valohoidossa. Oli kovin keltainen ja väsy, pikkukulta:


Ja tässä eilen otettu kuva vilpertistä:


Käsityörintamallakin on tapahtunut:

Vauvannutun hihat ovat paria kerrosta vajaat valmiit, seuraavaksi villahousut puikoille. Nämä ovat synttärilahja Toukan morsmaikulle, joka hänkin tulee kunnioitettavaan vuoden ikään parin viikon päästä. Lehmä- ja kamelikaupoista on jo sovittu.

Kummitytölle olen virkannut syysmyssyä ValoAnnista. Auts, mitä keinokuitulankaa, mutta 7-vuotiaan mielestä "aivan ihanaa" ja "toi on just se mun lempiväri". Turha hälle sitten yrittää ehdottaa kauniita ruskan sävyjä. Annia täytyy vaan hakea toinen kerä, kun se otti ja loppui sitten kesken.

Muutama joululahjakin on tässä välissä pyörinyt puikoilla, niistä tosin tarkempaa infoa vasta joulukuussa.

Niin, ja ilmoittauduin mukaan myös Jouluyllätysvaihtoon!

Monday, August 14, 2006

Pientä ja pehmoista


Nyt sitten hihat puikoille, että saan villatakin kohta synttäripakettiin.

Thursday, August 10, 2006

Kiitos, Salainen Neuleystäväni!

Aivan mieletön ylläri kolahti tänään postiluukusta: parisataa grammaa silkkivillaa Salaiselta Neuleystävältä!


Aivan ihanaa lankaa! Näistä tulee ehdottomasti huivi, kunhan keksin mihin malliin raskin langat käyttää.

Kortissa kissa leikkii lankakerällä ja blogikissa Elsa tykästyi myös SNY:n lähettämiin lankoihin:


Täytyi äkkiä kerätä langat pois pöydältä, muuten olisi voinut langoille käydä köpelösti. Oli muuten tosi vaikea saada mustasta kissasta fiksun näköistä kuvaa mustaa taustaa vasten, tässäkin näkyy lähinnä vaan laukki. Sen verran hyvä suojaväri kattimatilla on!

Toinen Baudelaire on vähän edistynyt tänään, joten ehkä saan sen valmiiksi joskus. Minulla tuppaa herkästi jäämään toinen sukka tekemättä, jos itselle teen. Lahjasukille jaksan yleensä parit neuloa, kun parittomia on vähän nolo lahjaksi antaa. Pitäisi alkaa vaan tehdä molemmat sukat yhtä aikaa niin mielenkiinto säilyisi loppuun saakka.

Wednesday, August 09, 2006

Raksakiireitä

Raksalla on pakerrettu perustusten kimpussa enkä ole ehtinyt edes blogia päivittämään (saatikka sitten lukemaan suosikkejani). Tällaista olen saanut aikaiseksi:
  • Laitoin sokkelieristeet paikoilleen. Hanskojen kanssa styrox-palapeli ei oikein sujunut ja ilman hanskoja polyuretaanivaahto tarttui sormiin ja lujaa. Sormet olivat aivan hirveät monta päivää eikä niillä voinut edes unelmoida tekevänsä mitään käsitöihin viittaavaa.
  • Muurasin takan perustan. Tämä homma sujui käsineet käsissä ja iho pysyi kunnossa, mutta usean kymmenen harkon kantaminen kadun varresta talolle ja heittäminen sokkelin sisään kipeytti lihakset aika tehokkaasti. Tämän keikan jälkeen ei kiinnostanut kuin suihku ja sänky.
  • Tein anturaviisteen. Ihan kivan helppoa hommaa, mutta kyykkyasento kävi kyllä jalkojen päälle.
  • Sivelin bitumiliuoksen anturan ja sokkelin alaosan päälle. Tärpätistä sai hyvät pörinät ja jalat ja kädet olivat kuin trooppisen taudin jäljiltä; täynnä mustia pilkkuja.
  • Pistin miehen kanssa bitumikermit sokkelin ja anturaviisteen päälle. Kermin toinen puoli piti kuumentaa liekillä ja sitten nostaa systeemi paikalleen. Sähelsin aluksi ja huitaisin tulikuumaa pikeä suoraan paljaalle säärelleni. Auts! Kun piki jäähtyi ja sain sen irti, alla oli mahtava palovamma. Sääreen nousi ison viinirypäleen kokoinen vesikello, joka tietysti meni illalla vielä rikki. Nyt sitten leikin lääkäriä ja yritän saada vamman taltutetuksi. Helteet eivät tosiaankaan auta asiaa vaan haava märkii...
Blogitoukka siirtyi yksiin päiväuniin ja äidillä on ollut opettelemista uudessa rytmissä. Toukka on lisäksi suunnattoman kiukkuinen, ei syö yhtään mitään ja kuolaa järkyttävän paljon. Aivan oikein, takahampaita tiedossa. Toivottavasti tulevat edes vähän nopeammin kuin etuhampaat, joita Toukka teki pitkääään ja hartaaaaasti.

Jossain välissä väsäsin mummulle tällaisen laukun:


Ohje: Oma (kiinteitä silmukoita + i-cord hihnana)
Lanka: Garnstudio's Bomull/Lin 70 g
Mitat: Koskeus 18 cm, leveys 15 cm
Koukku ja puikot: 3 mm

Mummu tarvitsi pienen laukun, johon mahtuu kännykkä, avaimet ja nitropurkki. Pistin muutaman helmen piristämään laukkua ja laukun suuhun sisäpuolelle ison nepparin, että tavarat pysyvät menossa mukana.

Tuleville naapureille syntyy päivänä minä hyvänsä vauva, ja tein vaaville lahjaksi pikkuruiset sukat:


Ohje: Oma (pitsineuleen mallikuvio Knitting Vintage Socks/Infant's Fancy Silk Sock)
Lanka: Novita Wool 30 g
Puikot: 3 mm

Friday, August 04, 2006

Salainen Neuleystäväni

Oma Salainen Neuleystäväni on aloittanut oikein ryminällä: joka päivä on jotain yllätystä odottamassa. Sähköpostia, kommentteja blogiin, sähköinen postikortti ja nyt viimeisimmäksi lammasterveiset postiluukusta:


Kiitos, Ystäväni! Tämä on ihan huippujuttu!

Tuesday, August 01, 2006

Huiveja, huiveja, huiveja

Onpas aika vierähtänyt ja mitään en ole saanut aikaiseksi käsityösaralla. Olen painanut raksalla hommia ja kädet ovat sen näköiset. Eilinen muurauslaastin vääntäminen, styroxlevyjen käsitteleminen ja levyjen polyuretaanilla sokkeliin kiinnittäminen oli viimeinen pisara: laasti vei kaiken rasvan käsistä ja polyuretaani jämähti niihin kunnolla kiinni. Vietin puoli yötä repien liimaa irti ja totesin tänään, että niinpä olen sitten repinyt myös nahkan sormenpäistä.

Olipas kiva ylläri odottamassa eilen kun tulin kotiin raksalta: SirpaLen minulle neuloma huivi oli saapunut perille! Todella kaunis huivi ja värikin osui nappiin. Kaunis kiitos!


Tänä aamuna kolahti postiluukusta taas kiva paketti. Voitin Ninnan nukkekotipäiväkirjan arvonnassa Ninnan paperinarusta punomat 1:12 korituolit. Yllärinä paketissa oli lisäksi kori isolle kukalle tai kylppäriin likapyykille. Minun nukkekotini on vasta suunnitteluasteella ja saa siellä ollakin kunnes pääsemme muuttamaan uuteen taloon, mutta nämä kalusteet pääsevät sitten nukkekotiini kunniapaikalle. Kiitos!



Siakin oli tänään saanut huivinsa, joten tässä muutama kuva siitä. Sian blogissa on parempia kuvia, sillä nämä alla olevat olen ottanut kännykameralla. Oikea kamera oli nimittäin jälleen kerran raksalla ja paremman puutteessa otin kuvat sillä millä pystyin.




Ohje: Lacy Stole (Lion Brand Free Knitting Patterns)
Lanka: SandnesGarn Kitten Mohair 140g
Mitat: leveys noin 37 cm, pituus noin 170 cm
Puikot: 4 mm


Sia esitti toivomuksen mustasta pitsihuivista ja minä otin härkää sarvista. Kolmenkympin helteillä huivi oli pakko laittaa sivuun, sillä helteet ja musta mohair sopivat todella huonosti yhteen. Lanka liimautui sormiin ja huivinketale hehkui kuumana sylissä. Onneksi helteet loppuivat, ettei Sia jäänyt kokonaan ilman huivia. Seuraavan mustan mohairhuivin neulon kyllä talvikaudella.

Kävinpä tänään muuten silmäkontrollissa ja hyvin ovat silmät toipuneet toukokuisesta taittovirheleikkauksesta. Oikeassa silmässä on nyt normaali näkö ja vasen on puolisen diopteria miinuksella. Saas nähdä, tasoittuuko ero vai leikkautanko toisen silmän vielä uudestaan. Helsingin reissulla eksyin myös Menitaan ja Vihreään vyyhteen. Mukaan tarttui lankoja ja vähän pientä kivaa salaiselle neuleystävälleni... Mutta siitä ei enempää tällä kertaa.